Ota pääsiäinen ja vappu fiksummin
Ota Damage Control™

Alkoholin pahimmat haitat ovat sen hajoamistuotteina syntyvät vapaat radikaalit sekä myrkyllinen yhdiste asetaldehydi. Vapaat radikaalit aiheuttavat oksidatiivisen stressitilan, joka tekee tuhojaan soluissamme aina DNA:ta myöten. Aseteldahydi on puolestaan ykkösluokan karsinogeeni, ja krapula yhdistetään monesti nimenomaan suureen määrään aseteldahydiä.

Vapaita radikaaleja voidaan neutraloida antioksidanteilla, asetaldehydeä vastaan taas kehomme käyttää glutationi-peptidiä. Glutationi neutraloi asetaldehydin muodostamalla konjugaatin sen kanssa. Tämä mahdollistaa myrkyn nopean poiston elimistöstä. Yksi vihreä pilleri juhlajuomaa kohden auttaa kehoasi puolustautumaan asetaldehydiltä sekä torjumaan oksidatiivistä stressiä.

Jos otat, niin ota Damage Control! Yksi vihreä pilleri per juhlajuoma auttaa elimistöäsi torjumaan alkoholin haittoja.
Glutationi – Kehon tehokkain puhdistaja
Elimistömme käyttää glutationia myrkyllisten yhdisteiden torjumiseen. Glutationi muodostaa toksisten yhdisteiden kanssa niin sanotun konjugaation inaktivoiden ne. Tämä myös nopeuttaa haitallisten yhdisteiden erittämistä pois elimistöstämme. Glutationi on elimistön tehokkain tapa taistella esimerkiksi tupakoinnin ja alkoholin käytön aiheuttamaa asetaldehydiä vastaan. Lisäksi glutationi on erittäin vahva antioksidantti. Ulkoisia stressitekijöitä vastaan taistellessaan elimistö pyrkii tuottamaan jatkuvasti glutationia. Ihmisen glutationivarannot ovat rajalliset ja Damage Control™ varmistaakin, että kehollasi on kovassakin paikassa rakennuspalikoita tämän antioksidantin tuottamiseen.
Asetaldehydi – Ykkösluokan myrkky
Asetaldehydi on erityisesti alkoholin aineenvaihdunnassa syntyvä ykkösluokan karsinogeeni eli syöpäriskiä lisäävä aine. Merkittävimmät tekijät asetaldehydille altistumiselle ovat alkoholijuomien suurkulutus ja tupakointi. Kummatkin aiheuttavat asetaldehydin muodostamisen lisäksi inflammaatiota eli elimistön tulehdustilan sekä runsaita määriä soluja vaurioittavia vapaita radikaaleja. Altistuessaan asetaldehydille elimistö pyrkii puhdistautumaan siitä lisäämällä glutationintuotantoa.
NAC + C-vit. + B¹-vit. – Optimaalinen yhdistelmä
Damage Control™ sisältää kolmea vaikuttavaa ainetta optimoidussa suhteessa:

N-Asetyylikysteiini on aminohappo, joka on myös kehon tuottaman glutationin tärkeä rakennusaine. Lääketieteessä asetyylikysteiiniä käytetään muun muassa joidenkin myrkytystilojen hoitamiseen.

C-vitamiinin on tieteellisesti todistettu tehostavan immuunijärjestelmää ja solujen suojautumista oksidatiiviselta stressiltä. Se myös auttaa helpottamaan väsymystä ja uupumusta sekä tukee hermoston toimintaa ja psykologista hyvinvointia.

Tiamiini eli B¹-vitamiini tukee niin ikään hermoston ja psyyken toimintaa sekä solujen energiatuotantoa ja normaalia sydäntoimintaa.

Oksidatiivinen stressi – Vapaiden radikaalien vitsaus
Tervettä ruokavaliota sekä hyviä elintapoja noudattavilla ihmisillä oksidatiivinen stressi pysyy aisoissa kehon oman mekanismien avulla eikä siitä tarvitse olla huolissaan. Oksidatiivinen stressi eli hapetusstressi on tila, jossa kehossa on vapaita radikaaleja enemmän kuin niitä torjuvia antioksidantteja. Vapaita radikaaleja syntyy sekä solujen oman energiantuotannon seurauksena että ulkoisten stressitekijöiden tuloksena. Vapailla radikaaleilla on merkittävä rooli lähes kaikissa kroonisissa sairauksissa matala-asteisen inflammaation kautta.
Tuotetiedot
Damage Control™ by Godmode™ — Ravintolisä, amino­happo-vitamiinivalmiste

Suositeltu vuorokausiannos 2 kapselia sisältää mg % RDA*
N-asetyyli-L-kysteiini (NAC) 550 mg
C-vitamiini 770 mg 963 %
B1-vitamiini (tiamiini) 1 mg 91 %
* % vuorokautisen saannin vertailuarvosta

Aineisosat: askorbiinihappo, N-asetyyli-L-kysteiini, magnesiumstearaatti, tiamiinihydrokloridi, kapseli (liivate, väriaineet E132, E171, E172) • Paino: 25 g. • Suositeltu vuorokausiannos: Kaksi kapselia päivässä. Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Tuotetta ei saa käyttää monipuolisen ruokavalion tai terveiden elämäntapojen korvikkeena. Säilytetään viileässä ja kuivassa. Säilytys lasten ulottumattomissa. • Parasta ennen / erä: Katso pohja. • Valmistuttaja: Godmode Oy, Kurkiaiskuja 5 N 79, 00940 Helsinki. • Made in Great Britain.

Tutkimuksia Damage Controlin™ ainesosista